Lovbrud på bæredygtighed kan føre til retssager

Bæredygtighed er blevet en naturlig del af vores hverdag i den vestlige verden, og derfor også i Danmark. Borgere træffer beslutninger på baggrund af bæredygtighed og klimaaftryk. Afholder sig fra at købe visse varer, eller ændrer deres leveform for at få en mere bæredygtig hverdag. Dette er altså et individuelt valg, som den enkelte borger træffer på baggrund af sin egen overbevisning. Denne frihed kan erhvervslivet ikke altid have på samme måde. Først og fremmest vælger virksomheder en bæredygtig kurs, fordi det er det kunderne vil have. Nogle virksomheder har oplevet, hvordan det har økonomiske konsekvenser, hvis de ikke omlægger til eksempelvis en bæredygtig produktion. Her er den enkelte borgers valg altså med til at sørge for, at visse virksomheder finder det attraktivt at omlægge deres produktion. Men det er ikke alene kundernes overbevisning, der får virksomheder til at ændre struktur. For nogle virksomheder er det nemlig ikke en fordel at være bæredygtige. Derfor har det også været nødvendigt for politikerne at fastsætte regler, love og rammer for virksomheder, som tvinger dem til at være mere bæredygtige. 

 

Virksomheder omgår reglerne

Det er ikke et nyt fænomen, at virksomheder forsøger at finde smuthuller i lovgivningen i håbet om at slippe for store omkostninger og bøvl. Det er nemlig ikke altid en fordel at være bæredygtig. Nogle gange kræver det dyre omlægninger, som virker uoverskuelige at indhente igen i indtægter. Derfor ender nogle virksomheder i diverse retssager, som resultat af brud på lovgivningen. Hertil kan der være nødvendigt for de enkelte virksomheder at hente advokat hjælp. 

 

Advokat hjælp til virksomhedens retssag

Mange forskellige typer virksomheder kan få brug for advokat hjælp. Nogle vælger at søge advokat hjælp, inden de tester grænserne for lovgivningen for at have den bedst mulige rygdækning. Andre venter til bruddet er blevet opdaget, og de må indkalde advokat hjælp til en retssag om lovbrud. Reglerne for bæredygtighed er efterhånden mange. Staten har ikke forsøgt at gøre livet besværligt for de danske virksomheder, men prioriterer ganske simpelt bare bæredygtighed højere. For de virksomheder, hvor omlægningen kan medføre alvorlige konsekvenser, virker det mere overskueligt at forsøge at finde et hul i lovgivningen eller slippe afsted med et mindre lovbrud, end at følge reglerne. Hertil vil det ofte blive nødvendigt med advokat hjælp på den ene eller den anden måde. For nogle vil der være tale om at have nok rygdækning til at undgå en retssag, mens andre vil sætte sin lid til den advokat hjælp, som skal redde deres virksomhed fra enorme bøder i retssagen. Men uanset må man nok konkludere, at ikke alle virksomheder følger de retningslinjer, der er for bæredygtighed i erhvervslivet. Man må dog være forberedt på, at lovbrud på dette område kan have store konsekvenser.