Papsugerør og andre ting vi hader

En af de ting der er meget udskældt, når det kommer til miljøet, er papsugerøret. Derudover er der også mange som, for at sige det mildt, ikke bryder sig om papskeer og træskeer. Det er en af de dagligdagsting som man virkelig kan mærke, er blevet erstattet. Og endnu ikke med noget der er bedre, er den generelle opfattelse.

Indrømmet! Når jeg sidder med en lækker kold og forfriskende slush ice, så kan sugerøret godt være med til at ødelægge noget af fornøjelsen. Det på trods af at de bliver bedre og bedre, og du nu også kan få slush ice sugerør med ske – det hele i pap/papir selvfølgelig.

Vi er vant til krus i pap, bægere, holdere. Ting der alle er i kontakt med vores fødevarer, men alligevel bliver der ikke tilnærmelsesvis brokket sig så meget over disse, som sugerør og skeerne. Nuvel – nogle af produkterne er ikke særligt hensigtsmæssige, men der findes også gode alternativer!

Et spørgsmål om vane

Derfor kan det med stor sandsynlighed være et spørgsmål om vane: Vi skal lige vænne os til, at nu er det fremstillet af bæredygtige ting, når du er i kiosken, på festival og lignende. Derudover er det formentlig (og forhåbentlig) lige så meget en folkestemning, der har spredt sig gennem de sociale medier. Vi kan derfor håbe at det snart vender sig igen. Al begyndelse er svær, som man siger!

Mange vil være enige i at scoop saftevand og lignende bare smager bedre i et plastiksugerør, ligesom det gamle alternativ også havde en bedre holdbarhed. Hvor ofte er det dog strengt nødvendigt med det sugerør? Måske er folkestemningen faktisk en god ting, fordi nogle vil fristes til at drikke sin sodavand uden sugerør og uden et låg af plastik. Dermed kan det have en endnu større betydning for miljøet. Det kræver dog en holdningsændring.

Hvor langt vil du gå for miljøet?

Som sagt er det i høj grad formentlig en holdningsændring, at der er behov for, frem for flere alternative produkter. Der er selvfølgelig altid plads til forbedring, men med knappe ressourcer, så kan det være en yderst fornuftig tankegang, at man kigger ind ad, og overvejer om de dumme sugerør nu også er det værd. Er låget nødvendigt? Måske kan man endda gå så langt at have sine egne genbrugelige sugerør med, ligesom man kender det fra nogle af de slush ice beholdere, som findes i forlystelsesparker og lignende, som man har sit scoop saftevand.

Hvis sugerør og skeer er der hvor grænsen trækkes, i forhold til om man vil gøre noget godt for miljøet eller være ligeglad, så ser det i hvert tilfælde sørgelige ud for fremtiden.

Det første skridt mod ikke at stå i samme dilemma i fremtiden, kan være ikke at smide sit skrald ud i naturen. Det er formentlig der hvor hele det som nogle vil kalde ”hysteri” er startet. Her er vi dog ude i at nogle få kan ødelægge det for andre. Hvis man vil kalde det at begrænse engangsplastik, for at ødelægge noget for andre.