Backpacking og vandring: nogle af de mest bæredygtige former for medarbejder teambuilding?

Det er blevet mere og mere populært at indtænke bæredygtighed i sin hverdag over den seneste årrække. Mange er blevet gode til at sortere afflad, at stoppe madspild og at formindske deres forbrug. Men hvad med hensyn til rejser? Mange danskere vælger stadig at tage flyveren til Sydeuropa eller Asien, når der skal holdes sommerferie. Denne rejseform er langt fra bæredygtig, da flyveturen er med til at udlede meget CO2. Men hvordan holder man så ferie på en bæredygtig måde? Her kommer to gode bud!

Backpacking – ikke kun for unge mennesker

Backpacking er generelt kendt som en rejseform for unge mennesker, der under deres sabbatår rejser ud i verden med en rygsæk og en enkeltbillet til Bangkok. Men backpacking er et meget større begreb end som så kan kan betegne alle former for rejser, der foregår med en rygsæk på ryggen. Det er derfor en rejseform, der kan gøres utrolig bæredygtig, da den kan udføres på mange måder. Mange er begyndt at rejse rundt i Europa med enten tog eller bus og på denne måde spares der en masse CO2 udledning. Ved at minimere dine flyrejser på denne måde er du med til at sikre dig en langt mere bæredygtig ferie. Det er kun fantasien, der sætter grænser for hvor og hvordan din backpacking rejse skal foregå, men fællesnævneren er selvfølgelig rygsækken. Hvis du skal være væk i en uges tid kan det være en god idé med en rygsæk, der har et litermål på omkring 30-70 liter, så du har plads til al din oppakning.

Vandring – kom ud i den danske natur

En god måde at holde ferie på, der både er bæredygtig og billig, er at tage på vandretur i den danske natur. Det er en lettilgængelig måde at få fede oplevelser, der hverken kræver flyture eller den store planlægning. Så længe du har en vandrerygsæk og et par vandresko, kan du komme vidt omkring med lidt gå-op-mod og godt humør. Der er mange muligheder for både kortere ruter såsom Himmelbjergruten og Trækstien, og længere pilgrimsvandring på Hærvejen. Du kan nemt finde primitiv overnatning, teltpladser og sheltere i de danske skove, men du kan også sagtens booke hostels eller B&B hvis du trænger til en blød seng efter en lang dags vandring. Det er en god idé, at medbringe en rygsæk på mellem 30 og 70 liter, da du heri vil have plads til både skiftetøj, stormkøkken, liggeunderlag og sovepose.