Bæredygtighed i byggebranchen med lokalaktør i spidsen

Bygge- og anlægsbranchen er en af de største og hurtigst voksende brancher i verden. Med denne vækst følger en stigning i efterspørgslen efter byggematerialer, hvilket har sat de traditionelle produktionsmetoder under pres.

En branche i omstilling

I de seneste år har der været et øget fokus på bæredygtige produktionsmetoder i byggebranchen. Dette skyldes mange forskellige faktorer som påvirker forsyningskæden. Faktorer som påvirker priserne, miljøpåvirkningen mv.

Der er her tale om alt fra:

  • Stigende energipriser
  • Svindende forsyning af fossile brændstoffer
  • Den stigende bevidsthed om byggeriets miljøpåvirkning

Som følge heraf vender byggevirksomhederne sig i stigende grad mod bæredygtige produktionsmetoder som f.eks. solenergi, vindenergi og grønne byggematerialer. Disse metoder bidrager ikke blot til at reducere byggeriets miljøpåvirkning, men giver også betydelige omkostningsbesparelser.

Grønne produktionsmetoder

Bæredygtige produktionsmetoder bliver mere og mere populære. Disse metoder har til formål at reducere byggeprojekters miljøpåvirkning ved at anvende genbrugsmaterialer, vedvarende energi og byggeudstyr med lav emission.

Herudover resulterer bæredygtige produktionsmetoder ofte i mange tilfælde til en lavere samlet pris for byggeprojekter. I takt med at byggebranchen fortsætter med at vokse, er det sandsynligt, at bæredygtige produktionsmetoder vil blive endnu mere udbredt.

Dette vil ikke kun være til gavn for miljøet, men også for økonomien, da bæredygtigt byggeri ofte er mere omkostningseffektivt i det lange løb. I takt med at byggebranchen fortsætter med at vokse, er det sandsynligt, at bæredygtige produktionsmetoder vil blive endnu mere udbredt.

Et eksempel på en hverdagshelt

Murstenshus er et eksempel på en virksomhed, der har taget bæredygtighed til sig. Byggefirmaet bygger bæredygtige huse af bæredygtige mursten. Murstenene er fremstillet af genbrugsmaterialer og produceret ved brug af bæredygtige materialer.

Hertil fremstilles husene med brug af trækonstruktion af bæredygtigt træ. Dette giver dig som boligejer flere fordele, særligt når det kommer til indeklima og miljøpåvirkning. Husene er nemlig bygget med fokus på energieffektivitet og velvære.

Som virksomhed har Murstenshus forpligtet sig til at reducere sin miljøpåvirkning og skabe boliger, der er sunde for både mennesker og planeten. Dette har de formået at gøre med at nedsætte CO2-udledningen af deres forretning med 70%.

Fremtidige udsigter for bæredygtighed i byggebranchen

Men selvom at byggebranchen kan nyde godt af et par enkelte gode eksempler, har hele branchen stadigvæk lang vej endnu til en fuldstændig bæredygtig omstilling.

Murstenshuse er typisk dyrere end træhuse, og de kan være vanskelige at genbruge eller genanvende. Herudover er cementproduktionen en stor kilde til meget af CO2-udledningen i byggebranchen, hvor tiden vil vise, hvornår bedre alternativer vil komme 100% i brug.

I takt med at byggebranchen stræber efter at blive mere bæredygtig, må byggefirmaer finde nye måder at reducere den miljømæssige påvirkning fra produktionen af mursten og cement på, hvis de gerne vil nedbringe deres CO2-udslip. Men udvikling er trods alt bedre end ingen.