Bæredygtighed i erhvervs- og privatlivet i København

Hvis der er noget, der er hype omkring lige nu, så er det bæredygtighed. Der er mange firmaer, der går op i at brande sig på bæredygtighed, og det er der naturligvis heller ikke noget galt med. Det er klart, at man må følge med i tidens diskurs, hvis man i hvert fald går efter at fange det lidt yngre publikum – og dem er der mange af i København. At bæredygtighed er blevet så populært, er noget, der både kan ses i erhvervslivet og i det private. Det kan du læse lidt mere om i denne artikel.

 

Nutidens diskurs er bæredygtig

Der er som sagt mange firmaer, der i dag gerne vil brande sig på at være bæredygtige. Men når det er noget, de reklamerer med, så er det naturligvis også noget, de bliver nødt til at gennemføre. Derfor er der mange firmaer, der faktisk er begyndt at tænke langt mere bæredygtigt, end de har gjort tidligere. Det kan f.eks. være, at man finder nogle arbejdsprocesser, hvorpå man finder en måde, det kan gøres med mindre ressourcespild.

 

Derfor er København et bæredygtigt sted

Men hvorfor er det lige, at det særligt er i København, hvor det er vigtigt at være bæredygtig? Det er sådan med København, at de for det meste er med på det, der trender, og det er for det meste i storbyerne, hvor man mærker det mest. Derfor mærker man også klart mere til det i Danmarks hovedstad. Der er jo også dem, der bare mener, at det er noget fis med den bæredygtighed, og at man bare skal leve livet uden at tænke over det.

 

Bæredygtighed i privatlivet i København

Men hvordan er det så, man kan se, at privatlivet rundt omkring i København også påvirkes af bæredygtighed? Der er f.eks. flere og flere, der stopper med at spise kød, og dem er der klart flere af i København. Her er der også flere, der godt kan lide at shoppe i genbrug, som også er noget, der er blevet enormt trendy inden for de seneste år. I København er der også mange, der ikke har deres egen bil, men som udelukkende kommer rundt ved hjælp af offentlig transport. Det er også en transportmulighed, der er langt mere bæredygtig, end hvis vi alle sammen skulle køre rundt i biler. Det kan være, at du selv har nogle ting, du er begyndt at gøre mere bæredygtigt?