3 tips til at leve mere bæredygtigt i hverdagen

Det er vigtigt, at du tænker over, hvordan du passer på miljøet. Det kan du blandt andet gøre ved at justere nogle af dine hverdagsvaner. Herunder følger en række tips til, hvordan du lever mere bæredygtigt i hverdagen.

Du kan med få justeringer i din hverdag være medvirkende til, at dine børn overtager en væsentligt grønnere og mere bæredygtig klode. Det er vigtigt, for der er ingen tvivl om, at der er behov for det – også selvom du ikke kan redde verden ved at justere dine vaner.

 

Til gengæld kommer der større fokus på de miljøvenlige løsninger hos virksomhederne, hvis alle er enige om, at vi skal leve mere bæredygtigt. Det bedste er, at det ikke engang behøver at være særligt besværligt at leve mere bæredygtigt. Herunder følger der en guide fra www.kontorstole.dk til en grønnere hverdag.

#1: Du bør ændre dine madvaner

Det er en god idé at ændre dine madvaner, hvis du vil efterlade en grønnere klode til dine børn. Du bør eksempelvis indføre et par kødfrie dage om ugen, ligesom det er en god idé at købe lokale og økologiske råvarer, når du handler ind.

 

Herudover bør du lave en madplan, så du udelukkende køber de råvarer, som du rent faktisk har brug for. Det kan også være en god idé at indføre én ugentlig dag, hvor du spiser rester eller gør brug af det, der er tilbage i køleskabet, så du smider mindst muligt ud.

#2: Skær ned på tøjforbruget – eller gå i genbrugsen

Det er ingen hemmelighed, at nyt tøj forurener kloden. Modebranchen er blandt de absolut største syndere, når det kommer til CO2-udledning og vandspild. Derfor kan det betale sig at skrue ned for dit tøjforbrug, hvis du vil skåne kloden mest muligt.

 

Du behøver ikke nødvendigvis at stoppe med at købe tøj til din garderobe, men som udgangspunkt bør du købe det i genbrugsen eller sørge for at købe tøj, som er mere bæredygtigt – eksempelvis ved at undgå konventionel bomuldsproduktion.

#3: Reducér dit energiforbrug

Det er muligt at spare både miljøet og din økonomi for unødvendig belastning ved at implementere et par enkelte justeringer i din hverdag. Det lyder måske simpelt, men mange undgår alligevel de lavthængende frugter, selvom de ikke kræver de store ændringer.

 

Du bør eksempelvis undgå standby-funktionen på elektriske apparater, da den er en stor strømforbruger. Faktisk går mere end 10% af dit samlede strømforbrug til apparater, der alligevel er i standby-mode. Derfor bør du altid huske at slukke for stikkontakten, når de tilknyttede apparater ikke er i brug, hvis du vil spare penge og skåne miljøet.

 

Desuden bør du udelukkende have lyset tændt i de rum, som du befinder dig i. Der er ingen grund til at have tændt lys, medmindre du anvender rummet. Herudover er der mange måder, du kan spare på vandet i din bolig, hvilket både skåner miljøet og din pengepung. Sluk for vandet, når du børster tænder, og mens du sæber dig ind i badet.