Miljøvenlige rengøringsmidler til forbedring af kontormiljøet

Økologiske rengøringsmidler gør en forskel

Når du står og skal vælge rengøringsmidler, uanset om det er til dit private hjem eller din arbejdsplads, kan det være noget af en jungle at skulle gennem. Massevis af forskellige mærker, dufte og mærkelige tilsatte kemikalier, som du måske ikke kender til. Hvis du er en af de mange i Danmark, der fortsat vælger traditionelle rengøringsmidler fyldt med ukendte kemikalier, kan tidspunktet være nu for at vælge miljøvenlig rengøring. Ikke nok med, at det gavner miljøet og planeten generelt, så forbedrer det også kontormiljøet og de ansattes sundhed. Læs mere herunder om, hvorfor det er vigtigt at vælge rengøring uden kemi.

Godt for allergikere

Har du selv eller andre på dit kontor en eller anden form for allergi, kan det være en god idé at vælge miljøvenlige rengøringsmidler. Miljøvenlige rengøringsmidler indeholder nemlig sjældent nogle stærke kemikalier, der ellers normalt kan gå ind og fremprovokere en allergisk reaktion.

 

En anden stor fordel ved miljøvenlig rengøring er, at det ofte også er parfumefrit. Selvom der kan være tilføjet lidt lækker duft i form af æteriske olier eller naturlig duft fra planter og blomster, er der sjældent parfume i. Du kan derfor glæde alle på kontoret med parfumeallergi med en arbejdsdag uden allergiske reaktioner.

Svanemærket rengøring

Meget af det miljøvenlige rengøring er også Svanemærket. Svanemærket betyder, at den samlede miljøbelastning for produktet er begrænset, hvilket er et vigtigt kvalitetsstempel for mange produkter, der ellers kan være relativt miljøskadende som for eksempel rengøringsprodukter.

 

Sommetider hænger Svanemærket også sammen med økologi, da økologi sørger for at mindske forbruget af skadelige stoffer som for eksempel pesticider. Heldigvis er det også muligt at få økologisk rengøring, hvis du gerne vil være helt sikker på at få det bedste produkt til dit kontor.

Bomuldsklude også?

Miljøvenlig rengøring handler ikke kun om selve rengøringsmidlerne, der normalt er fyldt med en masse skadende kemikalier, men også de andre produkter man bruger til rengøring som for eksempel klude. Her kan du naturligvis også få et mere miljøvenligt alternativ. Du kan blandt andet prøve en økologisk bomuldsklud, der er lavet af økologisk og GOTS-certificeret bomuld fra etisk produktion. Du kan også prøve et par sjove lyserøde latexhandsker lavet af naturgummi, der er et helt naturligt og bæredygtigt alternativ til den konventionelle gummiproduktion.

 

Ønsker du at være endnu mere bæredygtig i dine valg, kan du også forsøge at kigge på indpakningen af produkterne. Mange bæredygtige rengøringsmidler og rengøringsprodukter er pakket i miljøvenlig pakning som genbrugsplast, bioplast, papir eller andet, der også har en stor positiv indflydelse på miljøet.

Hvis du gerne vil begynde at gøre rent med miljøvenlige rengøringsmidler på dit kontor, kan du finde et stort udvalg af diverse rengøringsmidler på Danmarks grønneste markedsplads, GreenTown.