Bæredygtig te fra Holland går hele vejen

En tidligere bæredygtighedskonsulent, Esther Molenwjik fra Amsterdam tog et skridt videre mod bæredygtighed da hun lancerede sin økologiske hamp te fra Hollandske marker. Nu er hun kendt i flere lande i Europa, inkluderet Danmark, under brandet, Dutch Harvest.

Hampedyrkning og hampehøst

Hampeplanterne, der anvendes til at fremstille deres himmelske hampte, dyrkes i Groningen, i det nordlige Holland. De sår frøene i begyndelsen af ​​maj. Hampplanterne vokser utrolig hurtigt, og i midten af August er de over 3 meter høje. Det er da at ’høstbesætningen’ fra Dun Agro kommer ind med deres specielle hampehøstmaskiner. De adskiller bladene og blomsterne fra plantens stilke. Dernæst tørrer de dem og skærer dem – ikke for små! – så de passer fint ind i din te-si.

Hampedyrkning hampemark Groningen

Teen pakkes med dedikation og i hånden på en socialøkonomisk virksomhed i Holland. Denne organisation tilbyder beskyttet beskæftigelse til mennesker med handicap.

Med stor præcision og dedikation opfylder hver medarbejder et trin i processen. Åbning af poserne, vejning af præcis 40 gram te, folde posen og lukke den pænt med blikstrimlen.

Denne organisation opfylder alle normer for fødevaresikkerhed, HACCP og FSSC22000, så du er sikret en ren og fødevaregodkendt proces.

Naturlige smagsvarianter

Dutch Harvest kommer i en ren variant samt i 3 delikate blandinger. De har skabt disse blandinger ved hjælp af ‘te-sommelier’ Karlijn Dapper. I blandingerne anvendes kun rene, certificerede økologiske urter. Ingen sukker, ingen kunstige smagsstoffer nej… intet! Så ren som moder jord skabte den.

Hamp teen indeholder ca. 2% CBD, det aktive og ikke-euforisende stof.

Økologisk og Eko

Hamp er en hurtigt voksende afgrøde. De kraftfulde, stærke planter kan nå fantastiske 3 meter (10 fod) på kun 100 dage. Hampen dyrkes helt økologisk. Desuden forbedrer det jordstrukturen og absorberer store mængder CO2.

Dutch Harvest er certificeret økologisk af SKAL, den hollandske kontrolmyndighed dedikeret til at bevise pålideligheden af ​​økologiske produkter i Holland.

De er ovenikøbet også blevet tildelt EKO-mærket. Dette mærke går ud over økologisk certificering og tildeler ekstra sociale og bæredygtige foranstaltninger. Fordi de bruger en lokal afgrøde (hamp!), fordi deres emballage er biologisk nedbrydelig og fordi teen er pakket på en social virksomhed, fik de dette mærke.

Biologisk nedbrydelig te-emballage

En af udfordringerne for virksomheden var når de skulle udvikle deres bæredygtige brand: hvordan udvikler man en ægte bæredygtig emballage, samtidig med at sørge for, at den holder hampteen optimalt frisk og bevarer alle dens aromaer? Efter lang tids søgen fandt de to materialer, der kunne kombinere begge krav.

Efter mottoet “Naturen spilder ingenting”, laver PaperWise papir af landbrugsbiprodukter. For eksempel rester af sukkerrørsproduktion. På denne måde udnyttes jorden optimalt: én afgrøde giver ressource til mad og til papir. Derved har Paperwise-papiret et endnu lavere fodaftryk end FSC-papir eller genbrugspapir. Desuden: vi behøver ikke at fælde træer til vores emballage!

Dernæst havde de brug for et plastiklag i emballagen for at holde hampteen frisk og aromatisk. Og for at give dig et smugkig på, hvad der er i pakken! Men åbenbart ønskede de ikke at bruge konventionel plastik lavet af fossile brændstoffer. Til sidst fandt de en ‘bioplast’, baseret på cellulose, som er fuldt komposterbar. Og de fandt en printer, der var i stand til at kombinere begge materialer til én bæredygtig emballage.

Find teerne og alle de lækre varianter her.