Bæredygtighed betyder meget for de unges jobvalg

I 2021 står verden over for nogle helt andre problemer end for bare 20 år siden, og det er på mange forskellige områder. Særligt klimaet er noget, som er kommet på dagsordenen – både for privatpersoner, store firmaer osv. Det er dog særligt den unge generation, som brænder stærkt for den bæredygtige udvikling, og det viser sig i mange forskellige ting – blandt andet også når de skal ud og vælge arbejde.

Om de så vælger at blive ansat i et vikar bureau, på en skole, på et kontor og hvad der nu ellers er af alverdens jobs, vil det altså betyde noget, om det er en arbejdsplads, som tager den grønne udvikling seriøst – sådan er der i hvert fald mange unge, der har det.

Den unge generation brænder for den bæredygtige udvikling

Man kan selvfølgelig ikke generalisere, men det er dog en ting, at den unge generation er særligt opmærksomme på klimaet – i hvert fald mange af dem. Det kan både have noget at gøre med, at det er deres egen fremtid, de gerne vil sikre, men også at yngre mennesker måske er mere modtagelige for de nye tendenser og den udvikling, som i øjeblikket er i gang.

Derfor viser mange unge mennesker altså også, at de er villige til at tage deres del af ansvaret og råbe højt om det. Der er eksempelvis mange, der spiser mere plantebaseret, køber flere bæredygtige produkter, og så er der altså også dem, der tænker over det, når de skal ud og vælge deres job.

Gå efter virksomheder med grønne mærkesager

Fordi der netop er mange unge mennesker, som går meget op i den bæredygtige udvikling, er det altså også noget, som viser sig i deres valg af karriere. Det kan eksempelvis være, at man går efter en arbejdsplads, som har nogle initiativer, som bakker op om den grønne udvikling – eksempelvis men en kantine, der har vegetardage, eller at man i virksomheden generelt går op i at have bæredygtig produkter og materialer.

Så er der også dem, der mere direkte går efter en grøn karriere. Det kunne eksempelvis være, at man gerne vil være politiker, så man rent faktisk kan gøre en forandring, eller at man starter et tøjmærke op, som udelukkende arbejder med bæredygtige materialer. Der er i hvert fald flere forskellige muligheder for at få mere bæredygtighed ind i sit valg af job.