Bæredygtighed skal være fremtiden for iværksættere

Vi ser danske iværksættere blomstre i denne tid, og vi ser mange nye virksomheder skyde op hele tiden. Fælles er at vi ser et større fokus på sin CSR-profil. Virksomheder startes ikke kun længere på en god idé, men mere på et helhedsbillede. Flere virksomheder kommer til med baggrund i at skabe mere bæredygtighed blandt sine forbrugere, men hvordan er det lige man kan gøre dette?
Qualitee, som er et dansk tøjbrand, er et eksempel på, hvordan de startede en virksomhed op, hvor de havde øje for at gøre deres lille tiltag til, at modeindustrien blev lidt bedre for miljøet. Du kan læse mere om deres rejse herunder.
Europæiske samarbejdspartnere
Selvom hele verden hele tiden bliver påduttet flere kvotienter, som de skal leve op til i forhold til udledning af CO2 osv. så var det meget vigtigt for Qualitee, at de valgte en europæisk samarbejdspartner. Det er der flere grunde til. For det første så betyder det, at transporten af produkterne er kortere, hvilket har en kæmpe betydning. Transport er generelt en af de helt store syndere, når det kommer til udledning af CO2, og hvis denne proces kan minimeres, så er det betydeligt. For det andet betyder arbejdsforhold meget. Vi ser er Europa generelt er langt fremme, når det kommer til ordenlige arbejdsforhold. Som virksomhed er det ikke blot vigtigt, at du har styr på din egen CSR-profil, men også at du har styr på dine samarbejdspartners. Det hjælper ikke noget, hvis du prøver at efterleve det bæredygtige og miljøbevidste valg, hvis dine samarbejdspartner ikke gør det.
Derfor faldt deres valg også på en lille lokal portugisisk familie drevet virksomhed, som ikke har så mange kunder. Og netop dette er en vigtig detalje.
Køb mindre kvoter og undgå mere spild
Handles der med nogle af de store producenter ude i Østen, så kræver det oftest at der købes store partier hjem. Store partier betyder oftest også en lavere enhedspris, men udmunder sig også oftest i et større spild, da der afskrives mere. Ved at tage en lille lokal producent kan der købes meget mindre ind, og på den måde har du nemmere ved at styre dit lager. Du undgår at der kommer for mange afskrivninger, og bliver meget mere bevidst om, hvordan du kan styre dit lager. Dette er ikke blot en god forretning, men også det miljøbevidste valg.
Foruden selve produktionen så har Qualitee også sørget for, at deres indpakning er biodynamisk. Det betyder altså at der ikke bruges plastik. I stedet har man valgt at gå med nedbrydeligt materiale, som ikke har den samme belastning for miljøet som den konventionelle plastik har.
Disse er blot nogle af de tiltag som Qualitee har taget inden de overhovedet startede. Du kan læse hele deres historie her.