5 fordele ved at købe brugte kontormøbler

At købe dine kontormøbler brugt er en praksis, der vinder frem i moderne tid, og det er der mange grunde til. Blandt andet er brugte kontormøbler typisk billigere, mens dette som udgangspunkt ikke er ensbetydende med, at møblerne er af væsentlig ringere kvalitet. I denne artikel vil vi skitsere de 5 største fordele ved at købe dine kontormøbler brugt.
1. Brugte kontormøbler er typisk billigere.
Dette er den mest åbenlyse fordel ved at købe dine kontormøbler brugt. Når du køber brugte kontormøbler, betaler du for selve møblerne, og ikke for mærkenavnet, da denne ’kunstige’ værdi for længst er slidt ned gennem gængs brug af møblerne. Dette kan spare dig for en betydelig mængde penge, især hvis du skal indrette et stort kontor.
2. Brugte kontormøbler er ofte i god stand.
De fleste kontormøbler er bygget til at holde, og de fleste kontormøbler, der er til salg brugt, er i god stand. Det skyldes, at folk, der sælger brugte kontormøbler, normalt kun gør det, hvis de skal, fordi de flytter eller opgraderer deres møbler. Som følge heraf kan du normalt finde kontormøbler af høj kvalitet til en brøkdel af den pris, du ville betale for nye møbler. Herudover er mange moderne virksomheder også begyndt at specialisere sig i upcycling af møbler, herunder kontormøbler, og her får du altså møbler, hvis stand er så god som ny, men til samme, billige pris.
3. Brugte kontormøbler er ofte unikke.
Når du køber brugte kontormøbler, får du møbler, som allerede er brugt af en anden. Det betyder, at du ofte finder unikke møbler, som du ikke finder andre steder. Ofte er brugte kontormøbler også udgåede modeller og serier, hvorfor du faktisk kun kan få disse møbler brugt. Hvis du leder efter noget særligt at indrette dit kontor med, er det bestemt værd at købe brugte kontormøbler.
4. Brugte kontormøbler er miljøvenlige.
Når du køber nye kontormøbler, kommer det typisk fra en fabrik, hvor fremstillingsprocessen skaber en del forurening. Når du køber brugte kontormøbler, får du derimod møbler, som allerede er fremstillet og brugt. Det betyder, at det er meget mere miljøvenligt at købe brugte kontormøbler end at købe nye kontormøbler. Eksempelvis ender mange brugte bordplader på forbrændingen, hvis de blot smides ud efter brug, alt imens de snildt kunne have mange års (hvis ikke årtiers) brug gemt i sig endnu. Det samme gør sig også gældende for kontorstole, selvom disse måske ofte trænger til en lidt kærligere hånd i form af en ompolstring eller lignende.
5. Brugte kontormøbler kan tilpasses.
Køber du nye kontormøbler, kommer de i en fast konfiguration af varianter, der ikke kan ændres. Køber du derimod brugte kontormøbler hos en af de førnævnte virksomheder, der specialiserer sig i upcycling, kan du ofte få dem tilpasset, så de passer til dine specifikke behov. Det betyder, at du kan få præcis den type kontormøbler, du ønsker, uden at skulle gå på kompromis med noget som helst.