De populære, men forurenende, små kaffekapsler i aluminium har fået en miljøvenlig konkurrent

Nu er det sikkert – de populære, men forurenende små aluminiums kaffekapsler har fået en miljøvenlig afløser lavet af plantefibre fra renkafffe.dk, som nu er i Danmark og kan smides i køkkenaffaldet med god samvittighed, fordi de formulder i løbet af få uger. Og det er en virkelig god nyhed for alle kaffeelskende danskere, for WHO advarer mod aluminiums kapslerne, som organisationen mener kan efterlade små mikroorganismer i kroppen, så et skifte fra metal til natur, hjælper ikke kun naturen og miljøet, men også forbrugerens eget helbred.

I Danmark bruges der mange millioner af de forurenende, men populære alu-kapsler årligt, og det er ikke kun dårligt for helbredet, men alu-kapslerne smides i skraldespanden, og ender som et problem i affaldssorteringen, i modsætning til de bionedbrydelige bæredygtige komposterbare kaffekapsler. På verdensplan blev der i 2018 smidt 56 milliarder alu-kaffekapsler på lossepladserne rundt om i verden. Sat i forlængelse kunne de nå 75 gange rundt om jorden.

Komposterbare miljøvenlige bæredygtige kaffekapsler

Det burde være sådan at forbrugerne helt gik bort fra aluminums kaffekapsler og over til det bæredygtige alternativ også for eget helbreds skyld og brugte de miljøvenlige økologiske kaffekapsler. Aluminiums- og plastik kaffekapsler tager 200-500 år at nedbrydes på losseplads (ifølge Nespresso genbruges kun 21% af deres, så i 2016 betyder det, at ca. 268 millioner blev kastet på losseplads eller brændt med øget CO2 udslip!). Det er en utrolig miljø arv pr. kop kaffe.

En væsentlig anden årsag er, at de konventionelle aluminums kaffekapsler, der produceres af de fleste virksomheder, er for små til overhovedet at kunne genbruges. Det er svært at sortere dem med nogen form for maskine, hvilket betyder, at de fleste af dem ender i skraldespanden og bliver afbrændt på lossepladsen.

Renkaffe.dk er startet fordi, de tror forbrugerne, når de får valgmuligheden for et sundt alternativ, vælger at sige farvel til metallet, og velkommen til naturen, siger August Hein, Renkaffe.dk. Vi har alle pligt til at skåne miljøet, klimaet, og vort eget helbred, og alle forbrugere kan starte en lille revolution i dag med et simpelt skift til de økologiske, bionedbrydelige, komposterbare og miljøvenlige kaffekapsler uden det koster ekstra. Renkaffe.dk’s kaffe er håndplukket, håndsorteret, vasket af regnen og tørret i solen, ingen pesticider, ikke genmodificeret.

Bionedbrydelige økologiske kaffekapsler

Forskning fra Stockholms Teknologiske Universitet viser, at filterkaffe pr. kop har en større miljøpåvirkning end en kop lavet af miljøvenlige kaffekapsler, da flere bønner bruges til at tilberede en enkelt kop filterkaffe (syv gram mod 5,7 gram til kapselkaffe). Her er det bare vigtig at forbrugeren tænke sig om og benytter dem som er bedst for sit eget helbred, men selvklart også for miljøet, og det er de bionedbrydelige økologiske komposterbare kaffekapsler.

Den økologiske certificering garanterer: Under dyrkning af kaffe planterne bruger de IKKE kemisk-syntetiske materialer, ingen pesticider eller gødning oplyser renkaffe.dk. Pesticid og skadedyrsbekæmpelse er strengt forbudt, kaffebønnerne må ikke genetisk modificeres. Alt skal forblive naturligt (uden tilsætningsstoffer) Brug af miljøskadelige materialer undgås helt (råolie osv.) Du oplever at få det bedre med de bæredygtige rene miljøvenlige komposterbare kaffekapsler.