Den ultimative guide til montering af sænkningsfjedre

Det er ikke alle, som synes, at det er fedt at køre i en høj bil. Derfor kan det være nødvendigt at installere sænkningsfjedre i din bil, hvis du også er træt af, at skal kravle ind og ud. Dog er det langt fra alle mennesker, som ved, hvordan sænkningsfjedre skal monteres.
Hvis du ligeledes er i tvivl om det, så læs med herunder, hvor du får den ultimative guide til montering af sænkningsfjeder.
1. Fjern hjulene, rengør og fjern ledningen til ABS-bremser
De første par skridt er egentlig ganske simple, her skal du nemlig blot fjerne hjulene, udføre en grundig rensning af bolt og gevind, og derefter fjerne ledningen til ABS-bremserne – dette er det vigtigt, at du gør forsigtigt.
Herefter skal fjederbenet fjernes, hvorefter det igen er en god ide at rense de nu blotlagte dele af bilen.
2. Åben motorhjelmen, løsn møtrik og indsæt fjederklemmet
Det næste du skal gøre, er at åbne motorhjelmen, hvor du så skal løsne møtrikken på i tårnet. Derefter skal du bruge en fjederklemme – har du ikke købt dette endnu, så kan det være en god ide at købe et Eibach Sænkningssæt & Sænkningsfjeder, så du er sikker på at have de rigtige dele.
Fjederen klemmes helt sammen.
3. Kontroller støddæmper, løsn fjederklemmer og klem sænkningsfjederen fast
Dernæst skal du kontrollere støddæmperen for olielækager. Dette gøres ved at tage den ud ad bilen. Dernæst skal du løsne fjederklemmerne, sådan at du kan komme til at indsætte sænkningsfjederen, som klemmes fast i selve fjederklemmen, hvilket netop er det næste skridt i processen.
4. Monter delene igen, fjern fjederen og kobl bremserne til igen
Når sænkningsfjedrene er klemt fast, så skal du montere delene igen. Du skal blandt andet skrue møtrikken på støddæmperen gevind. Dernæst kan du løsne fjederklemmen, og selve fjederbenet kan fjernes. Det skal dernæst monteres i bilen igen.
Dernæst skal du spænde øverst oppe i tårnet igen, ABS-kablerne tilsluttes igen – husk at være forsigtig og passe på ledninger og slanger imens. Nu er du færdig med processen.
Er denne guide ikke præcis nok for dig, så kan du finde langt mere hjælp – Sådan sænker du din bil, så du kan være helt sikker på, at du har får lavet nedsænkningen med sænkningsfjedre helt korrekt, hvilket naturligvis er klart det vigtigste, så din forbliver sikker at køre i.