Fakta eller myte: Overfyldning af dine dæk øger kilometertallet på literen

Hvis du er som de fleste mennesker, har du sikkert på et tidspunkt fået at vide, at du kan spare på benzinen ved at fylde dine dæk for meget op. Men er det faktisk sandt? I dette indlæg vil vi undersøge fordele og ulemper ved at overpumpning af dine dæk og hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning. Online appointments can be made for inspections or inspections with a 3-year FDM-approved guarantee and a price match. find-autovaerksted.dk

 

På den ene side kan overpumpning af dine dæk hjælpe dig med at spare på benzinen. 

 

Det skyldes, at jo mindre kontakt dine dæk har med jorden, jo mindre energi skal de bruge for at bevæge sig fremad. Dette kan føre til en lille, men mærkbar stigning i dit benzinforbrug. På den anden side kan overpumpning af dine dæk også være farligt. Det skyldes, at det kan få dine dæk til at miste kontakten med vejen, hvilket kan føre til en punktering. Desuden er der større sandsynlighed for, at overpumpede dæk sprænger, når du rammer et huller.

Så hvad er dommen? Selv om du ved at overpumpede dine dæk kan spare dig et par øre på pumpen, er det ikke risikoen værd. Det er langt sikrere at holde dine dæk på det anbefalede tryk og overlade benzinbesparelserne til andre.

Dæk er ikke den eneste komponent i en bil, der kan påvirke benzinforbruget. I det følgende vil vi undersøge andre områder.

 

Den type motorolie, der anvendes i en bil, kan påvirke benzinforbruget.

 

 Tykkere olier kan reducere brændstoføkonomien, fordi de kræver mere energi at cirkulere. Transmissionen er et andet område, hvor benzinforbruget kan påvirkes. En gearkasse, der ikke er ordentligt vedligeholdt, kan forårsage slipning, hvilket kan føre til et lavere benzinforbrug. Korrekt vedligeholdelse af en bils motor er vigtig forgas kilometertal. tune-ups kan forbedre brændstoføkonomien med op til 4 %. endelig kan vægten af en bil have en indvirkning på gas kilometertal. Tungere biler kræver mere brændstof for at bevæge sig, hvilket kan føre til et lavere benzinforbrug.

 

Dæktryk er vigtigt af et par grunde. For det første har det indflydelse på din sikkerhed. For det andet kan det påvirke dit benzinforbrug. Så det er forståeligt, hvorfor folk ønsker at sikre sig, at deres dæk er korrekt oppumpet. Overpumpning af dine dæk kan faktisk have den modsatte effekt af det, du forsøger at opnå. Det kan reducere dit benzinforbrug og gøre dine dæk mere modtagelige for punkteringer. Så næste gang du står ved pumpen, skal du ikke fylde dine dæk for meget op. Hold dig til producentens anbefalinger. Der er en række andre ting, du kan gøre for at forbedre dit benzinforbrug. En af dem er at sørge for, at din bil er korrekt tunet. Det betyder regelmæssige olieskift og tune-ups. En anden er at undgå overdreven tomgangskørsel. Tomgang spilder benzin og er dårligt for din bils motor. Endelig bør du overveje at benytte offentlige transportmidler eller samkørsel, når det er muligt.