Gør din bil miljøvenlig hos et Autoværksted

Det årligt voksende antal af biler på de danske veje er med til at øge danskernes samlede Co2 aftryk i høj grad.

Heldigvis kommer der mere og mere fokus på at vælge energirigtige og miljøvenlige biler, men uanset om du kører i en gammel diesel-sluger fra midt 90’erne eller om du har købt en af de helt nye elbiler så er der ting du kan gøre for at din bil er så miljøvenlig som muligt.

Nogle af dem kan du selv påvirke og udføre, andre af dem kræver måske lige et smut forbi dit lokale autoværksted.

Et af de autoværksteder der kan hjælpe dig med at tjekke om du kører så grønt som muligt er f.eks. dette: Autoværksted Taastrup

Hvad kan dit autoværksted gøre

Der er faktisk flere ting dit autovæksted kan gøre for at din bil bliver så miljøvenlig som muligt at køre i.

Det kan være at lige netop dit værksted selv har inputs og forslag til præcis dit bilmærke og model, men som udgangspunkt er disse 4 råd ens for alle biler.

 

  • Overholde serviceeftersyn
  • Vejlede dig til at vælge, og montere de rigtige dæk, både vinter og sommer
  • Vejlede dig om additiver og motorrens
  • Give din aircondition et årligt tjek

 

Alle 4 ting er nemlig noget der spiller ind på bilens brændstofs- eller strømforbrug. En slidt bil, de forkerte dæk til årstiden, en tilstoppet motor eller aircondition sender nemlig din bil på arbejde og dermed kræver det mere energi at køre.

Ting du selv kan gøre

Som sagt er det jo selvfølgelig også dit ansvar at sende bilen på værksted, men derudover er der også andre ting i dagligdagen du selv kan gøre for at din bil er mere miljøvenlig.

Undgå at køre med unødvendig vægt

Jo mere vægt der er i eller bag på bilen jo mere brændstof skal du også bruge. Det vil sige at du som udgangspunkt bør tømme bilen for de ting du ikke bruger, undgå at køre med tom trailer osv.

Faktisk kan det koste op mod 17% ekstra i brændstof at køre med en tom tagboks.

Kør med det korrekte dæktryk

Dit værksted kan sagtens have sat de rigtige dæk på din bil, men det hjælper ikke meget hvis du kører med forkert dæktryk. Det kan måske bedst sammenlignes med at køre rundt på flade cykeldæk, har du prøvet det, så ved du hvad det koster af energi.

Tag et kør-grønt-kursus

Små ændringer i din kørsel kan spare dig for mange liter brændstof, tag evt. et af de mange kør-grønt-kurser der jævnligt udbydes af forskellige aktørere.