3 bæredygtige transportmidler i at tilbyde medarbejderne

Vores klima bliver mere og mere belastet, hvilket har resulteret i, at vi er begyndt at tænke mere i bæredygtige løsninger, og det gælder også indenfor transportmidler.

I 2021 er der også sket meget udskiftning på de danske veje hvad angår transportmidler, og vi har set en stigende tendens i transportmidler med elmotor i stedet for brændstofmotor.

 

Denne stigning i transportmidler med elmotor, skyldes bl.a. teknologien har udviklet sig meget, men det skyldes, også at selvbalancerende elektriske køretøjer er blevet lovlige i 2019.

 

Der er dog nogle lovkrav der skal overholdes før de selvbalancerende elektriske køretøjer, må bruges på de danske veje, såsom fartbegrænsning på 20 km/t, reflekser, lys, mv.

 

Det er specielt tre forskellige transportmidler der er blevet populære her hjemme i Danmark i 2021.

 

Elbil – Flere skifter deres bil ud med en elbil?

I 2021 har flere bilproducenter gået all-in på elbiler, og det har gjort udvalget af elbiler langt større end tidligere, hvor det næsten kun var Tesla, der havde en elbil på markedet.

Dette har medført at flere er begyndt, at købe en elbil fremfor en bil med brændstof motor når de ser på helt ny bil.

 

Der er også en lang række økonomiske fordele ved at vælge en elbil fremfor en bil med brændstof motor, hvilket gør det attraktivt at købe en elbil.

Disse fordele er bl.a. at du sparer en del registreringsafgift på en elbil, og derudover så er miljøafgiften også lavere.

Derudover er drift og vedligeholdelse på en elbil også langt lavere end en bil med brændstof motor.

 

Elektrisk løbehjul – Det helt store hit i 2021

Det helt store hit i 2021 er uden tvivl elektriske løbehjul, og du ser også mange af dem rundt omkring i Danmark på de danske veje.

 

Størstedelen af de elektriske løbehjul der findes på de danske veje overholder de danske lovkrav, men det er desværre ikke alle elektriske løbehjul der overholder alle danske lovkrav.

 

Det er specielt hastighedsbegrænsningen på 20 km/t der gør dem ulovlige, da langt de fleste er udstyret med reflekser, lys, bremser, mv.

 

Så før du bestiller bør du derfor sikre dig, at du ikke er ved, at køber et elektrisk løbehjul der ikke overholder alle de danske regler.

 

Elektrisk scooter – Perfekt til længere transport og må køre hurtigere

Elektrisk scooter har været på markedet i mange år, men det var kun de færreste scooterproducenter der har tilføjet elektrisk scooter til deres model katalog.

Men sådan er det ikke længere, og flere scooterproducenter er begyndt, at producere elektriske scooter, og vi vil med garanti se mange flere elektriske scooter i 2021 og 2022.

 

Den klare fordel ved elektriske scooter fremfor selvbalancerende køretøjer såsom elektriske løbehjul er, at de må have sæde monteret og så må de køre hurtigere.