Har du fokus på sundhed og bæredygtighed for dine medarbejdere?

En virksomheds ypperste formål er selvfølgelig at generere profit. Modsat hvad mange tror, er det bestemt ikke ensbetydende med at presse sine medarbejdere så hårdt som muligt. På det moderne, danske arbejdsmarked forholder det sig som oftest lige omvendt. De fleste danske virksomheder leder nemlig efter god, kvalificeret arbejdskraft, og hvis man skal holde på den slags arbejdskraft, er det vigtigt at behandle dem ordentligt.

Åbenhed på arbejdspladsen

Det betyder blandt andet, at man kan og bør have fokus på sundhed og bæredygtighed for alle medarbejdere. Hvordan det så manifesterer sig i praksis på den enkelte arbejdsplads er straks sværere at sige noget om. Nedenfor følger der dog et par eksempler.

 

Hvis vi starter med sundheden, er det vigtigt at være opmærksom på de største sundhedsmæssige risici for en moderne, dansk medarbejder. Her er det desværre utvetydigt stress, der tager førstepladsen. Ønsker du at holde på god arbejdskraft, er det derfor afgørende, at de ikke presses til de bliver stressede. Det gøres bedst ved at etablere en fleksibel arbejdskultur, hvor medarbejdere kan definere deres egen arbejdsdag, og ikke er bange for at udtrykke hvordan de har det.

Leg på arbejdspladsen

 

Mere generelt kan det dog også svare sig at skabe en legende kultur på arbejdspladsen. Det kan være noget så simpelt som at give tid og mulighed for små dyster i 7 kabale. Man kan nemlig spille 7 kabale gratis online, hvorfor det er det perfekte afbræk. 7 kabale kan nemlig være et afslappende afbræk, men det er ikke fængende nok til, at man ikke derefter vender tilbage til sit arbejde. Derfor kan du med fordel opfordre til eller endda starte en lidt mere legende kultur på din arbejdsplads, hvor det er i orden at tage et spil 7 kabale fra tid til anden.

 

Arbejdet selv kan dog også godt have gavn af en mere legende kultur. Hvis du tør, kan du opfordre dine medarbejdere til at bruge en lille del af deres arbejdsdag på at arbejde på noget, de interesserer sig for, og som de mener vil bidrage positivt til virksomheden. Det er ofte sådan gode, nye ideer bliver skabt.

Mad på arbejdspladsen

 

Sundhed på arbejdspladsen handler dog ikke kun om stress. Det handler bestemt også om det, vi putter i kroppen. Skal man arbejde bedst muligt, skal man også have det rette brændstof indenbords. Det kan du sørge for med en sund og bæredygtig madordning på arbejdspladsen. Grunden til at den skal være sund er åbenlys, men sørg også gerne for bæredygtigheden. Særligt på det seneste er det at være klimabevidst nemlig en af de største muligheder for at holde på både medarbejdere og kunder. Derfor er både sundhed og bæredygtighed for dine medarbejdere vigtigt.