Handel online hos virksomheder som tager bæredygtighed og klima seriøst

Handel overalt og til hver en tid

Før i tiden kunne man kun gå ned i en fysisk butik og handle ind – det lyder fuldstændigt vanvittigt nu. Nu kan du handle online og det er nemt og tilgængeligt alle steder. Du kan handle på mobile devices såsom mobiltelefoner, ipads og tv. Du kan sågar handle fra et ”smart-ur”. Du kan også handle fra sociale medier som facebook og instagram – og jeg har sikkert glemt en masse andre muligheder. Essensen er dog, at internettet har gjort handel muligt over overalt og på et hvilket som helst tidspunkt.

Særligt COVID-pandemien har sat ekstra skub i online handel, da de fysiske butikker måtte lukke dørene. Nethandel blev endnu mere populært, end det allerede var og nye butikker som man ikke var vandt til at se online dukkede op. Sjældent har gourmet-restauranter haft brug for at sælge deres mad online – men COVID gjorde dette til en nødvendighed, da der ikke var noget bedre alternativ.

Du tænker nok, at computere og teknik må udlede en masse co2? Og ja – det er fuldstændigt rigtigt. Computere og internet er den ultimativt største klimasynder lige nu – og der bliver faktisk ledt meget mere co2 ud i verdenen fra brug af computere end f.eks. luftfarten udleder.

Hvordan kan du så handle klimavenligt? Gå efter mærkerne.

Ingenco2-mærket

Mærket betyder, at onlinebutikken er co2 neutral. Dette opnås ved, at butikken støtter projekter som reducerer co2 aftrykket, f.eks. plantning af nye træer eller projekter som opfinder ny teknologi til vedvarende energi.

Onlinebutikken måler sine gennemsnitlige besøgende og så er der lavet en matematisk model som viser hvor meget co2 butikken udleder. I dette tal er der udregnet co2 forbrug for blandt andet, din PC, internettet, servere og meget mere – på den måde, kan man modregne den co2-en mod den co2 reduktion som virksomheden skaber ved at støtte Ingenco2.

Med andre ord, så kan du handle klimavenligt, hvis du går efter dette mærke.

Miljøvenlig pakning

De som anvender dette mærke, går ind for, at anvende emballage og pakkematerialer som er så klimavenlige som muligt. Det kan f.eks. være genbrug af allerede anvendt emballage, emballage af genbrugsplastik, emballage af naturmaterialer som er komposterbare. Og i det hele taget, at pakke pakkerne så hensigtsmæssigt, at der er behov for mindst mulige emballage.

Vær opmærksom på, at mærket ikke er forpligtende og der ikke er en kontrol. Det er op til de enkelte virksomheder som er tilmeldt at gøre sit, med sin gode samvittighed.

Spørg evt. de butikker du handler i og som anvender mærket hvad de præcis gør, for at din pakke bliver mere klimavenlig. Hvis de har gode svar til dig – så kan du tage dem seriøst som en klimapartner.

Har du spørgsmål til artiklen, så skriv gerne til Nordic Antiques, http://nordicantiques.dk. Hos Nordic Antiques går vi ind for genbrug, antik og brugte varer og sælger bl.a. brugt porcelæn såsom Royal Copenhagen m.fl. Vi vil gerne fortælle dig, hvordan vi pakker dine pakker og gør vores del for klimaet.