Sådan vælger du bæredygtig kaffe til kontoret

Står din virksomhed over for en grøn omstilling, eller er du allerede i en grøn virksomhed, der gerne vil gøre endnu mere ud af bæredygtighed? Så kunne det måske være noget for jer at vælge en bæredygtig kaffe, der er i tråd med virksomhedens grønne profil. Med en kaffeløsning fra ØNSK får I en god, økologisk kaffe til kontoret, som er bæredygtig fra A til Z.

Hvad er bæredygtig kaffe?

Når man skal vælge en bæredygtig kaffe til kontoret, er der flere ting, man bør være opmærksom på: Er kaffen økologisk? Er den dyrket med omtanke natur og dyreliv? Og er emballagen også miljøvenlig? Hvordan er kaffen handlet? Og hvordan arbejder kaffeleverandøren ellers med bæredygtighed?

Det kan være svært at gennemskue, hvilke kaffeleverandører der lever op til alle disse krav. Hvis du vil være sikker på, at leverandøren agerer, som den proklamerer, bør du vælge bæredygtig kaffe fra en virksomhed med fuld gennemsigtighed. Et godt eksempel på en sådan kaffevirksomhed er B Corp-certificerede ØNSK, der via gennemsigtighed, udvikling og respekt har en mission om at efterlade et positivt aftryk hos både kaffebonden, kunden og kloden.

Økologi og biodiversitet

Klimaændringerne har allerede sat deres tydelige spor, og biodiversiteten lider voldsomt. Det mærkes også hos kaffebønderne, der står over for en kæmpe udfordring i kaffeproduktionen pga. de mere ekstreme og ustabile vejrforhold. Ved at vælge økologisk certificeret kaffe, som er dyrket med omkringliggende skyggetræer, fremfor traditionelt og konventionelt dyrket kaffe, udviser du og din virksomhed større omtanke for klimaet og miljøet. Men økologi kan ikke stå alene, når det gælder om at vælge en bæredygtig kaffe til kontoret.

Direkte handel

Udover at kigge på, hvorvidt kaffen er økologisk og dyrket med omtanke for natur og dyreliv, spiller det også en stor rolle, hvordan kaffen er handlet. Fairtrade er godt, men direct trade er endnu bedre. Ved at vælge en kaffeleverandør, der handler direkte med kaffebønderne, er du nemlig med til at sikre, at kaffeproducenterne får en ordentlig betaling for deres hårde arbejde. Og når kaffebønderne betales en højere pris, har det ofte en positiv effekt på kvaliteten af kaffen, fordi de har råd til at investere i kaffeproduktionen.

Miljøvenlig emballage

Hvis du ønsker en bæredygtig kaffe til kontoret, er det også værd at kigge på emballagen. Vælg gerne en kaffeleverandør, der også arbejder med bæredygtighed i forhold til emballage. ØNSK anvender eksempelvis bionedbrydelige kaffeposer af 100 % plantemateriale og tilbyder desuden cirkulær emballage i form af genbrugsbøtter til erhvervskunder i Storkøbenhavn. De cirkulære bøtter leveres i en eldrevet varevogn, og på den måde spares miljøet både for engangsemballage og fossile brændstoffer. Når du vælger en kaffeløsning som denne, tilgodeser du altså både klodens ressourcer og din virksomheds CO2-regnskab.

Øvrige bæredygtighedstiltag

Sidst men ikke mindst kan du og din virksomhed undersøge kaffeleverandørens øvrige bæredygtighedstiltag. Det kan eksempelvis være, at virksomheden donerer en vis procentdel af deres overskud eller omsætning til grønne udviklingsprojekter for på den måde at højne kvaliteten af kaffen og skabe en mere bæredygtig produktion. Sådanne tiltag vidner om et stort fokus på bæredygtighed og en ambition om at ville gøre en positiv forskel.