Sund mad til døren giver mindre madspild

Er du begyndt at gå meget mere op i bæredygtighed, og vil du gerne være med til at gøre en aktiv indsats for, at den planet, du bor på, også skal være et godt sted at være om 50 eller 100 år, kan det også være godt at tænke lidt mere over dit forbrug af fødevarer. For vi danskere har det med at smide rigtig mange kilo mad ud hvert eneste år, hvilket medfører et enormt ressourcespild. Vi bruger utroligt meget energi og vand på at producere de mange tons mad, der alligevel bare ender med at ryge i skraldespanden.

 

Er du en af dem, der i dag stadig har det med at smide lidt for mange fødevarer i skraldespanden, er det måske en idé at få lavet om på det fra i dag. Heldigvis behøver det ikke at være så svært at gøre noget ved. Du skal langt hen af vejen bare til at tænke lidt mere over, hvordan du handler ind og opbevarer din mad. En nem måde at mindske dit madspild på er ved at komme i gang med at få sund mad leveret lige til døren. Du kan endda få det leveret måltidsbestemt, så du kun får lige akkurat de råvarer, du skal bruge til at lave mad til din husstand.

 

Det er en rigtig god og bæredygtig måde at undgå at have køleskabet fyldt med fødevarer, der ender med at gå over dato, inden du får det brugt. Du får kun de ingredienser tilsendt, som du skal bruge i din sunde ret, og ender der med at være mad tilovers, når du og familien er færdige med at spise, kan du altid bare vælge at fryse resterne ned, så der også er mad til i morgen eller en anden dag. Det er en rigtig god måde at komme i gang med både at leve en hel del sundere, men også til at leve en hel del mere bæredygtigt.

 

Og det bedste af det hele er, at det ikke kommer til at blive en meget dyrere måde for dig og din familie at leve på. Måltiderne kommer sikkert til at koste det samme pr. kuvert, som hvis du skulle ud og handle ind til at lave det selv. På denne måde får du bare det hele leveret lige til døren i stedet for, så det er meget nemmere for dig i din travle hverdag.

 

Lyder det som noget for dig og din familie, er det jo bare med at få det prøvet af med det samme. Så kan du evt. prøve at lægge mærke til, om du ender med at have meget mindre madspild, når du vælger at leve på denne måde.