Fordele og ulemper ved at bruge gasflasker i din virksomhed

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange fordele og ulemper ved at bruge gasflasker i din virksomhed. Fordelene er, at det er en billigere energikilde, der er let tilgængelig, og at der ikke er behov for installation af dyre rørsystemer. Ulemperne omfatter risikoen for lækage og eksplosion samt den miljømæssige påvirkning. Men gas er som udgangspunkt det mest miljøvenlige fossile brændstof, man kan bruge. Læs mere om, hvorfor det er praktisk at bruge gasflasker i virksomheden og i privaten. Se eksempelvis også udvalget af gasflasker her: www.primagaz.dk/privat/gasflasker.

Hvorfor er gasflasker velegnede til virksomheder og private?

En gasflaske er en beholder, der indeholder trykket gas. Gasflasker kan fyldes med forskellige gasser, og anvendes til forskellige formål. De fleste gasflasker i Danmark indeholder enten ilt eller kuldioxid. Iltgasflasker bruges ofte af virksomheder og private til at fylde balloner med ilt til festlige lejligheder. Kuldioxidgasflasker bruges ofte af virksomheder, der har brug for kuldioxid til at køle produkter ned – eksempelvis i forbindelse med madproduktion eller drikkevarer. Gasflasker kan også bruges til at tænde grillen med, hvilket mange danskere gør om sommeren, men gassen kan også bruges til andre ting, såsom ukrudtsbrænding, opvarmning og i industrien.

Hvorfor bruger man gasflasker?

Gasflasker er lavet til at gøre det nemmere at opbevare og flytte rundt på gassen til det sted, hvor man har brug for det. Større områder kan have brug for en gasledning, for eksempel i forbindelse med produktion, men man kan komme langt med gasflasker, der kan fås i en lang række størrelser, afhængig af anvendelsen. Flaskerne er lavet, så de bevarer det nødvendige tryk, så man sikkert kan transportere gassen, men man skal trods alt stadig være varsom med, at der ikke går hul på flasken.

Kan man genbruge gasflasker?

Ja, det kan man sagtens. Det er faktisk en rigtig god idé at genbruge gasflasker, da det er med til at spare både penge og miljøet. Når man køber en ny gasflaske, så skal man nemlig betale for selve flasken, men også for den gas der er i den. Hvis man genbruger sin gamle flaske, så slipper man for at skulle betale for selve flasken igen, og det er jo en stor besparelse. Derudover så er det også bedre for miljøet at genbruge sin gamle flaske, da der ikke skal produceres en ny flaske. Dette gælder dog kun hvis man har en almindelig 9 kg gasflaske, da de andre typer af gasflasker ikke må genbruges på grund af trykket i dem.

Der er mange fordele og ulemper ved at bruge gasflasker i virksomheden. Det er afgørende, at man undersøger dem alle, før man beslutter dig for, hvilken type der vil være bedst for netop din virksomhed.