Bæredygtig fragt og genbrug: Sådan gør du din virksomhed mere miljøvenlig

Bæredygtighed bliver et stadig vigtigere emne for virksomheder af alle størrelser. Forbrugerne er mere miljøbevidste end nogensinde før, og de leder efter virksomheder, der deler deres værdier. Hvis du ønsker at gøre din virksomhed mere bæredygtig, får du her et par tips om fragt og genbrug!

Reducer dit CO2-fodaftryk med din fragt strategi
Når det gælder fragt, er der nogle få ting, du kan gøre for at gøre din virksomhed mere bæredygtig.
En af de bedste måder at reducere dit CO2-fodaftryk på er at bruge mindre emballage som en implementeret del af den daglige forretningsgang. Bruger din virksomhed mange penge på pakkefyld, så kan det være en mulighed at bruge mindre forsendelseskasser, når det er muligt. Måske findes der en producent, som producerer kasser i lige præcis den størrelse, som dit mest solgte produkt passer i.
Det vil gavne miljøet på mange måder og reducere dit CO2-aftryk. Gør altid hvad du kan for at undgå ”luft” i dine forsendelser, da luft er dyrt at transportere. Gør du det så opnås der følgende fordele:

  • Der bruges mindre pakkefyld
  • Der bruges mindre kasser
  • Fragtselskabet bruger mindre plads på din pakke – kan derfor laste flere pakker i bilen

 

Økonomisk gevinst ved at hjælpe miljøet
Økonomisk ligger der også en stor gulerod begravet her, da din virksomhed måske kan gå ned i vægtinterval på de fleste pakker, og derved opnå en lavere fragtpris hos transportøren.
Hos internetbutikken Medcare var det muligt at finde en mindre forsendelseskasse til deres mest solgte produkt, som stod for ca. 85% af deres omsætning. Derved blev der sparet penge, da de nye kasser var billigere i anskaffelse, og der blev samtidig brugt mindre pakkefyld.

Du bør også bruge forsendelseskasser og emballage i genbrugsmaterialer, da det er en stor synder i det samlede regnskab.

Prøv at bruge genbrugsbeholdere, når det er muligt, eller vælg produkter, der leveres i genanvendelig emballage.

Når det drejer sig om genbrug, er det vigtigste at sørge for, at du bruger de rigtige materialer. Sørg for, at du sorterer dine genanvendelige materialer korrekt, og at alle dine medarbejdere ved, hvordan man genanvender korrekt. Genbrug af plast og papirer m.m. er en god måde at reducere dit CO2-aftryk på.

Du kan også investere i genbrugsudstyr som f.eks. komprimatorer og pressere.

Gør du bæredygtighed til en vigtig strategi i din virksomhed gavner det altså ikke blot dit CO2-fodaftryk, men kan også give dig mulighed for økonomisk gevinst. Det er da værd at tage med!