At brygge øl selv er bæredygtigt

Har du nogen side tænkt over, hvor meget en øl er blevet transporteret rundt omkring. Hvis man så medtager de forskellige råvarer med i det regnestykke, så finder du ved af hvor meget CO2 og andre skadelige partikler der er blevet udledt ved at brygge en øl. Det gør bare at den iskolde øl du måske sidder og skal nyde ikke smager helt så godt. Hmm det er der nok ikke nogen der alligevel tror på. En kold øl smager vel altid fantastisk før den ikke. 

Let at brygge øl selv.

Der er dog alligevel noget der er værd at tænke over, om ikke du kunne hjælpe os alle sammen med at udlede mindre CO2. Jeg kan på samme tid love dig, at selv som du tænke miljø, så er du på vej ind til en fantastisk hobby hvor du kommer til at bruge mange timer fremover, og resultaterne du kommer ikke til at skuffe dig.  Hvis du nu er blevet lidt nysgerrig, så prøv at læse meget mere omkring ølbrygning her https://brewlex.dk/

Når man brygger øl selv, så bestemmer man helt selv hvordan øllet kommer til at smage, og det er 100% herre over hvad der kommer i øllet. Du kender det måske fra andre fødevarer hvor du ved hvordan man fremstiller den, så består den af få enkelte ingredienser og det smager fantastisk. Når man så køber produktet ude i butikkerne, så er de ingredienser måske ikke med, og der er til gengæld mange andre og rigtig mange E-numre. Hvorfor er du nu i, hvis opskriften er enkel?. 

Hvad består øl af?

Det er lidt det sammen når det kommer til øl. En øl i sin enkelthed består af 4 ingredienser, nemlig malt, humle, gær og vand. Vand har du jo nok i vandhanen og i Danmark har det god kvalitet til at bruge til ølbrygning. Det er derfor få ting der kommer i. Når man så køber en øl, så kan man finde ingredienser som råfrugt. Hvad er nu det for noget. Ja det er ikke noget der er i en enkel øl opskrift, men det er faktisk for at gøre din øl billigere. Det er dog ikke noget man tilsættes for at få den gode smag af malt som man kender det fra rigtigt øl. 

Når du nu får brygget din egen øl, så må du ikke glemme ølglas. Ølglas er mindst lige så vigtigt som en god øl. Det helt rigtige glas gør bare en Verden til forskel, og en øl der virkelig får lov til at folde sig ud i et godt glas, det er en helt anden øl end du måske ville drikke i et plastglas. Snyd ikke dig selv for den rigtige oplevelse, ved at have det rigtig glas.