Slidstærke sokker og underbukser af… bambus?

Når du tænker på bambus, forestiller du dig nok nærmere planter eller møbler end tøj. Bambus er helt vildt trendy, og du har sandsynligvis en eller flere ting i dit hjem af bambus. Måske et skærebræt, en bakke eller æske af bambustræ. Men du kan faktisk også finde bambus sokker, bambus underbukser og andet tøj lavet af bambus.

 

På et universitet i Beijing opdagede man i 2001, hvordan man kan lave den stærke og fleksible bambus om til blødt og behageligt tekstil – med alle bambussens mange fordele. Fibrene i bambus er helt glatte og føles derfor rare mod huden. Strukturen giver slidstærkt, strygefrit tøj, som holder formen og elasticiteten selv efter mange vaske.

Slut med sure sokker

Især to ting gør bambustøj helt unikt: Det ene er, at bambussen giver en unik temperaturregulerende effekt blandt andet takket være dens gode absorberingsevne. Ifører du dig et par bambussokker, vil du opleve, at dine fødder holdes tørre og behageligt tempererede hele dagen.

 

Det andet er bambussens helt unikke antibakterielle egenskaber. Det lyder måske ikke af meget, men faktisk er det bakterier, der er skyld i svedlugt og sure tæer. Derfor vil et par strømper af bambus aldrig blive ildelugtende som et par bomuldsstrømper vil. Desuden er bambusstrømper mere slidstærke end bomuld, og de holder formen og farven længere, på trods af at der er brugt færre kemikalier ved produktionen og indfarvningen.

Kend din bambus

Men bambus er slet ikke træ; det er en græsart. Og det er den hurtigst voksende plante på jorden. Den behøver hverken pesticider, gødning eller kunstvanding, og derfor er bambus langt mindre krævende at dyrke en for eksempel bomuld.

 

At det er en græsart kommer til udtryk ved, at bambussen gror videre, efter den er blevet høstet – nøjagtigt som din græsplæne. Det stærke rodnet sender ny energi, og planten vokser med uformindsket fart. Derfor er bambusunderbukser og -strømper både et godt valg for dig og miljøet.