Derfor er miljømærkning vigtigt for virksomheder der ønsker at være bæredygtige

Global opvarmning og klimaændringer har gennem de seneste årtier været med til at fremme en grønnere omstilling, hvis formål er at skabe en bedre fremtid. Dette har medført til, at der er i dag et øget fokus blandt personer, myndigheder og virksomheder om at være mere miljøbevidste.

Der findes her forskellige motivationer til, hvorfor mange virksomheder vælger at være mere miljøbevidste i deres drift. En stor grund til dette er lokale og nationale lovgivninger, hvis formål er at minimere og stoppe forurening af naturen, havene, samt minimere skadelige kemikalier og komponenter i forbrugsvare. Dette skyldes at forurening og skadelige kemikalier mv., har en meget negativ påvirkning på vores sundhed, da de kan medvirke til kræft, sygdomme og meget andet.

Herudover er der også mange virksomheder, som vælger at være eller blive mere miljøbevidste og grønne, som et led til at styrke deres brand, kundeloyalitet og vækste forretningen. Dette sker i svingede grad, da ikke to virksomheder er ens.

Miljømærkninger

Som et led på at forbedre forretningen og følge gældende lovgivning, er der flere forskellige tiltag du som virksomhedsejer kan tage. Mange virksomheder støtter sociale projekter, kor, bevaring og forskning til at forbedre produkter, services, forbrugeradfærd med mere. Herunder ændre komponenter, tilsætninger og lignende fra sundhedsskadelige stoffer, der kan have en negativ påvirkning på virksomheden og dens forbrugere.

Miljømærkninger er her blevet et vigtigt redskab i at opfylde gældende krav, og som et bevis for at virksomheden er miljøbevidst. Der findes i dag en række forskellige mærker, der hver især udspecificere særlig krav, som skal opfyldes før at virksomheden kan blive certificeret med dem. Af eksempler er der GOTS mærket, Svanemærket, EU-Blomsten, Fair Trade mv.

Svanemærket anvendes primært i Skandinavien, mens EU-blomsten anvendes i hele Europa. GOTS mærket anvendes til tekstil og tøjfremstillingen. Og Fair Trade mærket anvendes i socialt ansvarlig produktion, hvilket vil sige at medarbejderne får en ordentlig løn og arbejder under ordentlige forhold.

Miljømærkning et win-win redskab

Miljømærker er et godt strategisk redskab til din forretning, da den gør det let for forbrugere og virksomheder at vælge miljørigtige løsninger, der støtter et godt formål og tager højde for miljøet. Som virksomhed kan det være en god ting, da det kan være med til at styrke brandet, bygge tillid og til gode se behov i miljøbevidste kunde segmenter. Der er nemlig flere og flere forbruger i dag der foretrækker miljørigtige løsninger. Denne trend forventes at være stigende med tiden.

For at blive certificeret med et miljømærker, kræver det at virksomheden skal opfylde nogle krav. Virksomheder skal netop dokumentere, at de lever op til dem. Det kan dog være et krævende arbejde at få en miljømærkning, hvorfor det kan være meget behjælpeligt at søge professionel hjælp til dette.