Lad medarbejderne cykle rundt på elcykler

Som virksomhedsindehaver er det selvfølgelig ikke dit ansvar at dine medarbejder er sunde og raske, men du kan alligevel gennem forskellige tiltag være med til at påvirke dine medarbejderes sundhed og trivsel.
Gevinsten for dig:

  • Færre sygedage
  • Gladere ansatte
  • Højere effektivitet
  • Større omsætning

En af de ting du kan gøre er at lade dine medarbejdere cykle på elcykel. Det er især en god løsning for de virksomheder der ligger inde midt i byen, og har mange pendlere ansat.

Vil du vide mere om hvordan, så læs med her.

Stil elcykler til rådighed

Som arbejdsgiver kan du faktisk leje en eller flere elcykler til dine medarbejdere.
Der findes flere virksomheder der tilbyder dig som arbejdsgiver at hjælpe med alt det administrative.
Du betaler et fast beløb hver måned, medarbejderne beskattes af en lille del, og herefter må de benytte elcyklen så ofte de vil, og til det der passer dem.
Dine medarbejder har også mulighed for at tage cyklen hjem, og dermed pendle til og fra arbejde på cykel.

Når du leaser elcykler til dine medarbejdere får du ofte flere ting med i aftalen, som f.eks. forsikring og service. Det betyder at hverken du eller dine medarbejdere behøver at tænke på vedligehold af cyklen.

Gør virksomheden grønnere

Når du vælger at give dine medarbejdere mulighed for at cykle til og fra arbejde, eller evt. til og fra kundemøder er du også med til at gøre noget godt for klimaet ved at reducere CO2 udslippet. En kilometer på elcykel frem for i bil sparer ca. 140 gram CO2.
Du kan med god samvittighed, også medregne den sparede CO2 i virksomhedens samlede klimaaftryk.

Oplev mindre frustration

Elcyklen er rigtig god til de pendlere der har mellem 10 og 20 km på arbejde, som ville føle at de har for langt til at cykle på den almindelige cykel, men samtidig føler sig frustreret over at skulle tidligere hjemmefra blot for at sidde i kø og have besvær med at finde en parkeringsplads.
Selvom cykelturen med elcyklen stadig tager en smule længere tid, vil der ofte være mindre frustration forbundet med denne form for transport, netop pga. de to ovennævnte faktorer.
Denne frustration kan hurtigt brede sig til andre medarbejdere og kollegaer når der tales om irriterende køer og manglen på p-pladser over morgenkaffen.

Cykler medarbejderne derimod på arbejde vil det ofte være med til at højne humøret og give anledning til mere positivitet.