Fokusér på bæredygtige tiltag i din virksomhed, hvis du kan

Bæredygtighed er virkelig blevet en trend i løbet af de sidste par år. Det er dog meget vigtigt, at man ikke behandler bæredygtighed som blot en trend. Der er noget om det, og som virksomhed bør du sætte et godt eksempel. Du kan vel godt se, hvorfor der er brug for bæredygtighed, og hvad der vil ske, hvis man ikke har en bæredygtig forretning.

Der findes en række forskellige måder, hvorpå din virksomhed kan blive bæredygtig. Det kan være i forbindelse med de ting I bruger eller de ting I producerer.

 

Bæredygtige transportmidler

Mange tænker på transportmidler som det første, når der snakkes om bæredygtighed i praksis. I år er der sket en stor udvikling inden for denne type af transportmidler. I Danmark er det faktisk blevet lovligt at køre på elektriske køretøjer for et par år siden (selvbalancerende). Der er selvfølgelig en række lovgivningsmæssige krav, de skal overholde.

 

Helt generelt ses der, at følgende elektriske køretøjer bliver anvendt af virksomheder og deres medarbejdere for at gøre virksomheden mere bæredygtig:

  • Elektriske løbehjul
  • Elektriske scootere
  • Elbiler

 

Har dine medarbejdere firmabil, så kunne det være, at deres næste firmabil skal være en elbil. Bruger dine medarbejdere på nuværende tidspunkt en scooter, så kan denne udskiftes med en elektrisk scooter eller endda en elcykel.

 

Undgå at printe alt for meget

Du har sikkert prøvet at bestille noget et sted, og så har du modtaget en alt for stor kasse, og i denne kasse var der også en masse papirer. Disse papirer er typisk overflødige. Det er kun returlabelen, man egentlig har brug for, hvis man har bestilt noget med gratis retur.

 

Er din virksomhed derfor en webshop, så ville det være fordelagtigt for jer at genoverveje hvilken type emballage I bruger. Derudover kunne I også kigge på, om I printer for mange lister og papirer i forbindelse med en ordre. Det gør mange virksomheder, men det er blot blevet en så stor en del af hverdagen, at de ikke tænker over det længere.

 

Kan I ikke undgå at printe, så kunne et tiltag være, at I sorterede jeres affald meget grundigt for at gøre det nemmere at genbruge jeres affald. Det er et skridt i den rigtige retning, og man skal jo starte et sted. De fleste medarbejdere sorterer nok allerede affald derhjemme, og derfor kommer dette tiltag nok ikke til at være et mærkeligt et.

 

Ovenstående tiltag kan spare dig penge

Hvis du implementerer et eller flere af ovenstående tiltag, så vil du efter et stykke tid måske kunne se nogle resultater i forhold til økonomien. Hvis du åbner dit økonomiprogram, så vil du måske kunne se, at I har brugt meget mindre på at printe ting ud, og måske bliver der ikke brugt så meget brændstof i virksomheden som før, fordi i netop er overgået til elektriske alternativer.