Forstå hvad betegnelsen kryptovaluta dækker over

Du har uden tvivl hørt betegnelsen kryptovaluta før, og har måske tænkt over hvad det er for noget der giver den store ophidselse? Der er dem der kalder det for en fremtid for økonomien og samfundet, mens andre mener det ikke er noget værd.

Kryptovalutaer nævnes ofte sammen med blockchain, der som navnet antyder er en kæde af blokke, men der er tale om blokke af informationer, der kan være alt lige fra kontrakter til hvem der ejer et hus, men det kan også indeholde oplysninger om hvem der har rettighederne til en sang, og det kan dermed bruges til at handle med.

Det mest epokegørende nye er at det er et sikkert system, forstået på den måde at de blokke med informationer der eksisterer ikke kan manipuleres af de der har ondt i sinde, fordi de skal godkendes af alle i systemet.

Det alene indebærer en værdi, fordi vi i alle handler herefterdags kan skære mellemmanden ud, og dermed kan sælgere og banker blive værdiløse, se mere på https://kryptomaten.dk/.

Meget mere end både teknologi og valuta

Det siges at penge er det mest demokratiske redskab i verden, det kan være, men med kryptovalutaer er det blevet sandt, for der er ingen centralbanker der kan blive ved med at trykke penge, og på den måde gøre valutaen værdiløs, derfor beholder de kryptovalutaer der er tilknyttet teknologien deres værdi, fordi ingen kunstigt kan skabe flere af dem.

Men det gør at to parter kan indgå og godkende en aftale uden en 3. person der skal stå for det, og hvor det kun er de to der kan se og godkende aftalens indhold, hvilket kan gøre brugen af blockchain særdeles relevant for både banker og virksomheder.

Skal vi kalde teknologien for et decentralt aftale- og betalingssystem der er uafhængigt af andre, og dermed er den ægte demokratisering af penge og aftaler sket.

Kryptovalutaer som investeringsemne

Der hvor mange almindelige mennesker ser et potentiale i forhold til kryptovaluta, det er som investeringsobjekter, fordi de er steget virkelig meget i pris over en bred kam, men der har også været perioder hvor de er faldet meget, hvilket har gjort det til en forholdvis volatil investering.

Det betyder at hvis du gerne vil investere i kryptovalutaer, så skal du tænke dig om, og være villig til at acceptere at prisen stiger og falder meget, også meget mere end man normalt ser i for eksempel aktier.

Et godt råd kan være at sprede investeringerne, hvilket generelt er et godt råd, det kræver mere end almindeligt meget is i maven at hoppe all-in på kryptovalutaer.