Hvad koster et udendørs spabad i strøm?

Der er mange fordele ved at have et udendørs spabad. Det er hyggeligt at sidde og snakke med vennerne, mens I nyder boblerne, og det er også en god måde at slappe af på efter en lang dag. Men når du har et udendørs spabad, så kommer der også nogle ekstra udgifter til strøm. Her får du nogle tips, til hvordan du kan holde strømforbruget nede på dit spabad.

Prisen for at have en udendørs spa

Et udendørs spabad er en stor investering, og derfor er det også vigtigt at tænke over strømforbruget. For et gennemsnitlig brug, kan prisen på en månedlig basis løbe fra 400-1200 kr. Men i disse tider med elpriser der er på himmelflugt, så kan prisen sagtens være langt højere. Der er nemlig nogle ting, du kan gøre for at holde strømforbruget nede. For det første kan du vælge at købe et spabad med en lavere varmekapacitet. Det betyder, at spabadet ikke kan opretholde en høj temperatur i længere tid, men det er også en god måde at spare strøm på. Du kan også vælge at lægge et låg på spabadet, når det ikke er i brug. På den måde vil spabadet ikke tabe varme og skulle varme mere op. Derudover har det rigtigt meget at sige hvor spabadet står. Står det i læ, er det hævet lidt fra jorden og stillet op på en terrasse og en dit spabad godt isoleret?

 

Hvis du vil vide mere om udespa og strømforbrug, så kan du her læse: Sådan holder du strømforbruget nede på dit spabad

Hvor meget koster et spabad?

Man kan ikke svare på dette spørgsmål med 100% sikkerhed. Der er nemlig mange valgmuligheder i forhold til størrelse, design, funktioner, ydelse og energiforbrug. Spabadet kan både koste fra 40.000 kr. til over 100.000 kr. Der er nogle ting, du skal tage højde for, når du skal have et udendørs spabad. Det afhænger af, hvor du vil placere dit spabad, om du kan få det ledningsført, og om du skal have et låg til spabadet. Derudover skal du også huske, at du skal have lavet en lågeafskærmning, der holder børn og hunde ude fra spabadet.

Konklusion

Der er mange ting, du skal tænke over, når du skal investere i et udendørs spabad. Det koster oftest både penge at købe og få leveret spabadet, og du skal også have styr på strømforbruget. Derudover er den en god ide at få investeret i de nødvendige kemiprodukter, for at holde badevandet indbydende, rent og lækkert og samtidig det tilbehør du evt. måtte have brug for. Der er mange ting, du kan gøre for at holde strømforbruget nede, men det er stadig en stor investering. Men hvis du elsker at have gæster, så er det en god investering, fordi det er en god måde at hygge sig på.