Salget af elcykler boomer – men hvordan gør vi det mere bærerdygtigt?

Det er bestemt ikke en hemmelighed, at salget af elcykler i Danmark er steget gevaldigt over de sidste mange år. I 2020 blev der i Danmark importeret ca. 70.000 elcykler, hvilket er en enorm stigning siden 2013, hvor der rundt regnet kun blev importeret 15.000 elcykler. Denne stigning kan naturligvis forklares ved en stor efterspørgsel, som kommer fra de danske forbrugere.

 

Denne efterspørgsel forstår man godt. Elcyklen er et fremragende transportmiddel – især hvis man har fokus på miljøet og den generelle forurening. Danskerne er generelt blevet mere miljøbevidste, hvilket giver et større ønske og vilje til at lade bilen stå, for så i stedet at tage cyklen. Men findes der en måde, hvorpå at man kan gøre elcyklen mere miljørigtig? Svaret er ja.

 

Elcykel batteriet

Alle elcykler virker ved hjælp af et elcykel batteri, som giver energi til motoren. Problemet med disse batterier er at de ikke virker for evigt. Batteriet vil efter nogle år blive slidt eller defekt, hvilket gør at forbrugerne er nødsaget til at købe et nyt. Eller er de? Det er nemlig her, at problemet med elcykler opstår. Ligesom med batterier til elbiler, vil der være en vis mængde forurening ved produktionen af elcykel batterier. Forureningen ved disse to køretøjer er naturligvis langt for hinanden, men det er dog stadig en problemstilling, som man bør tage højde for. Der findes heldigvis et alternativ, som gør at man nødvendigvis ikke behøver at smide sit defekte elcykel batteri i skraldespanden.

 

Renovering af elcykel batterier

Ja, som skrevet i overskriften herover, er det en mulighed at bestille en renovering af sit elcykel batteri. En renovering fungerer ved at man i stedet for at bytte hele batteriet ud, nøjes med at skifte den defekte eller slidte ”indmad”, også kaldet for battericellepakken. Med denne løsning slipper man for at smide brugbart materiale i skraldespanden, og som man derfor sparer miljøet for. Fordelene stopper dog ikke her. Vi har udarbejdet en lille liste med fordele som kan læses herunder:

 

Spar penge:

Man kan typisk spare mellem 1.000-3.000,- DKK ved at vælge en renoveringen frem for at købe et helt nyt.

 

Få en bedre rækkevidde:

Den battericellepakke som indsættes i batteriet vil typisk være bedre end dem, som indsættes i de originale batterier. Det har den betydning at batteriet har en bedre og længere rækkevidde, samt en længere holdbarhed.

 

Bedre garanti:
Ved en renovering, er der mulighed for at hente en god garanti. Faktisk kan det være muligt at få en garanti på op til 2 år, hvilket typisk er bedre end den garanti man får ved at købe et helt nyt.

 

Står du med et slidt elcykel batteri, som er klar til en udskiftning? Så er det uden tvivl værd at overveje en renovering. Hvis du allerede er overbevist om at en renovering er vejen for dig, så kan du bestille en renovering af dit elcykel batteri her.