Selv bæredygtig transport kræver fragtmænd

Transport er en stor del af vores hverdag. Både i vores privatliv men for den sags skyld også i vores arbejdsliv. Selvom store dele af den vestlige verden har arbejde, som foregår på kontorer med minimal transport, er der fortsat enorme dele af vores erhvervsliv, der har store udgifter på transportområdet. Antallet af kilometer, som vi transporterer os selv, er formentlig faldet markant, fordi mange har stillesiddende arbejde. Men modsat transporterer vi varer og produkter over enorme strækninger hver eneste dag. Teknologien har gjort det muligt at holde møder tværs over landet, uden at skulle fragte sig selv den lange vej. Men det er endnu ikke muligt at fragte varer uden at benytte de transportmidler vi kender. 

 

Bæredygtig transport

Det er vanskeligt at gøre denne transport så bæredygtig. Den kan naturligvis forbedres, og der er da heldigvis også mange virksomheder, som forholder sig til, hvordan de transporterer mest bæredygtigt. Når det er indenlands fragt, benytter de fleste sig af lastbiltransport. Her er der kommet mere fokus på, at de enkelte vogne skal fyldes tilstrækkeligt op, inden den kører afsted. Tidligere handlede det i højere grad om at få varer frem hurtigst muligt, men i dag er det også vigtigt at efterlade så lille et klimaaftryk som muligt. Derfor er lastbiltransporten benyttet i stor stil, men som nævnt med fokus på at få så mange varer med som muligt. 

 

Med kørekort er der altid job at hente i transport

Netop transport af varer er en branche, som altid mangler medarbejdere. Den store fordel ved denne branche er, at det ikke kræver meget mere end et kørekort for at kunne få et job. Det har i nogle perioder været ilde set at være lastbilchauffør, måske fordi det ikke krævede mange andre kompetencer end et kørekort. Men i virkeligheden er det et erhverv, som oftest kræver, at man nyder sit eget selskab på de lange ture. Så selvom det ”kun” kræver et kørekort, vil det formentlig ikke være mange, der ville gribe muligheden for en karriere i transportbranchen på denne måde. 

 

Fordelen er dog, at selvom branchen og transport generelt bliver mere og mere bæredygtigt, vil der formentlig ikke komme et tidspunkt, hvor et stort kørekort ikke vil kunne give job. Det store kørekort bliver endda ved nogle virksomheder betalt, for at de kan få tilstrækkeligt med chauffører. Det er altså et meget simpelt job, hvor man med sit store kørekort i lommen, skal fragte alverdens rundt i land og rige. Opmærksomheden på bæredygtighed er kommet for at blive, men det ændrer ikke på, hvor mange varer der skal transporteres rundt i landet. Så mens der findes bæredygtige løsninger, kan det store kørekort sikrer, at varerne kommer godt og sikkert frem.