Vælg busrejse, når du vil rejse bæredygtigt

Det er efterhånden blevet mere og mere normalt, at vi er nødt til at tilbagelægge en længere distance, når vi skal på konference eller andre former for rejser med vores arbejde. Det kan både være omkostningsfuldt at betale for transport for mange mennesker og ofte også et logistisk mareridt at få alle ender til at mødes. Og så er individuel transport en stor klimabelastning. Derfor kan det være en god idé at kigge på andre alternativer til transport, næste gang I skal et større selskab afsted. 

 

Sikker transport

Det kan være en god idé at arrangere turen som en busrejse, hvor alle rejser sammen. Der er en lang række fordele ved at rejse på den måde: 

 

  • Du belaster klimaet langt mindre, når I alle kører sammen i bus
  • Der er mulighed for at arbejde undervejs
  • Der er også mulighed for at være sociale

 

Der følger en buschauffør med, når I køber en busrejse. Det er chaufføren, der står for alt praktikken, der er forbundet med rejsen, så I som virksomhed kun skal fokusere på afvikling af jeres arrangement. Alle busser opfylder alle danske regler og EU’s krav til blandt andet miljø, hvilket er endnu en grund til, at busrejser er et mere bæredygtigt valg. Alle busser er udstyret med det nyeste udstyr og er sikkerhedsgodkendt, ligesom der er sikkerhedsseler ved alle siddepladser i busserne. Hvis jeres virksomhed har andre behov i forhold til busrejsen, I ønsker tilgodeset, så vil busselskabet også være i stand til at imødekomme dem.

 

Rejser ud af landet

Det er ikke kun firmarejser, der kan være en stor klimabelastning. Også personlige rejser kan være en stor udskrivning i klimaregnskabet, da vi ofte rejser i mindre grupper og ofte med fly. Det kan umiddelbart virke til at være den mest komfortable løsning at rejse med fly, men vi bruger jo i virkeligheden utroligt meget tid på at vente i lufthavnen, når vi ikke står i kø til check-in, caféer for at købe kaffe til ågerpris og boarding. Hvis I rejser et større selskab, er det en god, nem og bæredygtig rejseform at leje en turistbus. Her slipper du for alt ventetiden og køerne i lufthavnen og kan i stedet blive fragtet direkte fra A til B uden irriterende mellemstationer. Også ved denne transportløsning følger der en buschauffør med, hvilket betyder, I bare skal læne jer tilbage og nyde turen og hinandens selskab, idet chaufføren både står for sikker transport og planlægning af hvile- og spisepauser. 

 

Det kan nogle gange synes overskueligt at ændre alle sine vaner på en gang, når man gerne vil tage mere bæredygtige beslutninger i sin hverdag, men det er et godt sted at starte at vælge de mere bæredygtige rejseformer som eksempelvis busrejser og leje af turistbus. Og så er det vigtigt at huske på, at ikke alle kan gøre alt, men alle kan gøre lidt.